tiistai 2. joulukuuta 2014

Elefant village

Torstain vietin elefanttien kanssa. Oli outoa olla pitkästä aikaa erillään porukasta, sillä muut lähtivät kahden päivän trekkailu, maastopyörä ja kajakki retkelle. Eihän sitä kuitenkaan yksin tarvinnu olla, sillä heti bussissa tapasin brasilialaisen Christinen. 

Ennen retkeä minua vähän hirvitti, minkälaisissa oloissa elefantteja pidetään ja miten niitä kohdellaan. Thaimaassa tuli nimittäin nähtyä melko karua touhua.. Täällä kaikki oli niin kuin pitääkin. Ei mitään kettinkejä eikä keppejä, vaan elefantteja ohjailtiin äänimerkein. Meidätkin opetettiin ohjailemaan elefantteja: eteen, oikealle, vasemmalle, pysähdy, koipi ylös ja selkään.


Elefant village pelastaa laolaisia elefantteja huonoista oloista ja tuo ne toipumaan kylään. Tällä hetkelllä kylässä on 12 elefanttia. Ne työskentelevät turistien kanssa viisi tuntia päivässä, jonka jälkeen ne päästetään takaisin viidakkoon.



Kylässsä oli myös todella röyhkeä ja vahva pikkufantti Maximus. Sitä ja äitiä pidettiin häkissä vain parin tunnin ajan että turistit saavat ihmetellä niitä.



Päivän päätteeksi menimme kylvettämään omat elefanttimme jokeen. Jotkut fantit osasivat shower käskyn, joka antoi selässä istujalle kunnon suihkun.


Oli kyllä huippu päivä. Illalla menin vielä nauttimaan omasta seurastani Mekong joen varteen. Kauniin auringonlaskun aikana oli hyvä mietiskellä miten hienoa tämä matkaillu onkaan.



Onneksi en ole suunnitellut tai varannut mitään etukäteen sillä liikun paljon hitaammin mitä olin aluksi ajatellut. Nyt olen ollut kuukauden reissussa ja tuntuu oudolta ajatella, että olisin täällä enää kolme kuukautta...

3 kommenttia:

  1. Ihana tuo elefantin kanssa otettu kuva! Sää aivan hehkut (; Onnenpäiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä Konnan kans!! Ihania kuvia ja ronsuja sekä kaikkein ihanin eli sinä! ♡ :)

      Poista
    2. täällä on helppo näyttää onnelliselta :)

      Poista