torstai 25. joulukuuta 2014

DaLat

Nha Trangissa viivyin kaksi päivää. Se sijaitsee Vietnamin rannikolla ja on suosittu rantakohde erityisesti venäläisten keskuudessa. Esimerkiksi ravintoloissa menu oli aina venäjäksi ja kaupankassan suustaa kuului spasiba. Nha Trangissa pääasiassa istuin kalliissa kahviloissa ja luin kirjoja, sillä sää ei vaihteeksi ollut suotuisa rannalla makoiluun. Tällä hetkellä luen Jon Krakauerin Into the Wildia, jossa nuorimies lähtee Alaskan erämaahan ilman minkäänlaisia selviytymisvälineitä ja kuolee sinne. Kovasti kaverit kirjaa kehuivat, mutta ei minusta ole kovin häävi. Onneksi se loppuu kohta.


Dalat ei ollut sen kummempi paikka. Pieni vuoristokylä Etelä-Vietnamissa. Kovasti paikkaa kehuttiin etukäteen, mutten oikein saanut siitä mitään irti. Tiedän, että asenteessani oli paljon vikaa, sillä ei vaan viitsinyt tehdä mitään.


Dalatissa vietetyn ajan kohokohta taisi ollakin matka bussilta hostellille. Nha Trangin bussikuski jätti meidät aivan muualle kuin olisi pitänyt (veljensä majatalon eteen). Ainoa kulkuväline sieltä hostellille oli skootteritaksi, ja kiipesinkin rinkkoineni sen kyytiin.


Dalatissa sain matkakumppaneikseni vähemmän tervetulleita seuralaisia, bedbugsseja eli suomalaisittain luteita. On kyllä viheliäinen vitsaus. Aluksi ajattelin, että ompas äkäisiä hyttysen pistoja, mutta paiseet kutisi ihan hillittömästi ja lisääntyivät jatkuvasti, vaikka hyttysiä ei näkynyt missään.


Kävin suihkussa vähä väliä ja pesetin kaikki vaatteeni. Huomasin kuitenkin, että kaikkein saastunein vaatekappale, fleece oli unohtunut rinkkaani ja on kykeneväinen levittämään näiden pirulaisten ilosanomaa edelleen. Keho on täynnä verisiä raapimajälkiä, mutta tilanne on nyt rauhottumaan päin. Tuoreimman pureman sain kuitenkin tänään, joten täytyy varmaan hankkiutua siitä fleecestä eroon tai pesettää kaikki vaatteet uudelleen. En kuitenkan tiedä onko siitä apua, sillä ne varmaan asuvat jo rinkassani...Sauna tai kova pakkanen varmaan tekisi niistä lopun.


Jos teitä vielä kiinnostaa lukea blogiani, tarvitsen apuanne. Minun armas läppärini on aivan törkeen hidas ja se jumittaa vähä väliä. Minua ei ole siunattu kovinkaan pitkillä hermoilla, joten blogin päivittäminen alkaa olemaan sietokykyni rajoilla. Mitä teen? Pitäisikö minun ladata tähän jokin puhdistusohjelma vai mitä?

4 kommenttia:

  1. Lataa kännykkään tai tablettiin blogger ja hoida päivitykset sillä, toimii oikeastaan paremmin kuin nettisivun kautta läppärillä noin muutenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ei oo tablettia tai kannykkaa, kannykan aion kylla hommata. olis kateva muutenki.

      Poista
  2. Ootko varma ettei kyse oo vaan hitaista nettiyhteyksistä...? Kuulostaa aika houkuttelevalta tuo fleece, luteiden pehmeä pesä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. veikkaan etta vika on cromessa, explorerilla toimii ihan ok

      Poista