lauantai 6. joulukuuta 2014

Vang Vieng

Saavuimme Luang Prabangista Vang Viengiin auringon laskiessa ja tälläinen maisema meitä odotti hostellin kattoterassilla:


Ei minusta ollenkaan huono tervetulotoivotus. Lonely Planet kuvaa Vang Viengiä seuraavasti:

"For many this is an example of what happens when Laos tries to please too hard to please foreigners."

Monelle tämä on esimerkki siitä, kun paikalliset yrittävät miellyttää liikaa ulkomaalaisia ja sen kyllä huomaa. Täällä esimerkiksi on vierivieressä ravintoloita, jossa pyörii jatkuvasti Frendien tuotantokaudet. 


Hulluinta täällä on kuitenkin tubing. Tubingissa vuokrataan päiväksi traktorin sisäkumi, jolla kellutaan Mekong jokea pitkin baarista baariin. Vuonna 2012 kaikki joen varressa olevat baarit suljettiin, sillä turisteja kuoli 20 joka vuosi. Sekopäiset humalaiset nuoret+traktorin rengas joessa ei todellakaan ole hyvä yhdistelmä. Nyt baarit kuitenkin alkavat aukaista oviansa uudelleen. Tällä hetkellä baareja on auki neljä ja meno on jo nyt aivan järjetöntä.

Ainoa valokuva tubingista. Minulla ei ollut kameraa mukana, koska se olisi kuitenkin kastunut tai tippunut jokeen.
Mekin kokeilimme tubingia ja nautimme siitä ilma humalaa. Joimme fruit shakeja ja baareissa pelasimme lentopalloa, korista ja pingsitä. Elämä on tällä hetkellä niin kivaa, etten koe tarvetta ottaa riskiä hukkua Mekongiin.



Meidän jengi Vang Viengissä + hostellin Heidi

Toisena päivänä Vang Viengissä vuokrasimme polkupyörät ja ajoimme Blue lagoonille. Tie oli surkein hiekkatie millä olen ikinä ajanut. Ensimmäisen kerran jouduin laittamaan kylmägeeliä hartioihin...


Maisemat kuitenkin palkitsivat pyöräilijän

Adam hyppäämässä Blue Lagoonilla
Kun saavuimme Vang Viengiin ja ihailimme kuumailmapalloja, puhuimme Evan kanssa että toi olisi niin mahtava tehdä, mutta meillä ei ikinä tule olemaan varaa tuohon. Myöhemmin kuitenkin kuulimme, että täällä se on halvinta koko maailmassa. 60 euroa ei mielestämme ollut liikaa, jostakin näin mielettömästä aktiviteetista ja niimpä viimeisenä päivänä Vang Viengissä saimme seurata auringon nousua yläilmoista 45 minuutin ajan.









Adam and Eva
Ja olihan se ihan mieletöntä.

2 kommenttia:

  1. Mielettömän värinen tuo kuumailmapallo alhaalta otetusta kuvasta! Vieläkö ite pääsis joskus kokeilemaan.... 60€ menisin kyllä heti!

    VastaaPoista