torstai 11. joulukuuta 2014

Halong Bay

Ensitöiksemme Hanoissa ostimme Audreyn kanssa luksusristeilyn Halong Baylle. Halong Bay on Etelä-Kiinan meressä oleva lahti, jossa on tuhansia jyrkkärantaisia saaria. Talviaikana täällä vieräileekeskimäärin 5000 turistia päivässä ja kesällä taas vierailijoita voi olla jopa 15000.


Laiva toi mieleen Hercule Poirotin lomailemassa. Miljööseen oli helppo suunnitella oma murhamysteerinsä.


Halong Bayssa oli kylmää ja tuulista, mutta se ei fiilistä haitannut. Aluksi meitä uhkailtiin, että luolat ja kajakoinnit jäävät väliin Filippiineillä olevan myrskyn vuoksi, mutta onneksi mitään ei kuitenkaan tarvinut peruuttaa.



Surprise Cave
Tukka on tullut täällä hulluksi
Klassista reissulukemista. Amerikkalainen nainen eroaa miehestään ja lähtee vuodeksi reissaamaan. Välissä pitää nauraa ihan ääneen miten hyvin ajatukset käyvät yhteen.


Tyytyväiset melojat.
Hostellilla Hanoissa monet puhuivat, että Halong Bayn vierailu oli suuri pettymys. Rahat menivät hukkaan, sillä siellä oli niin kylmä ja pilvistä. Risteilyaluskin oli nuhjuinen ja opas ei kertonut paikasta tarpeeksi. Välistä pistää ärsyttämään tällaiset turhasta kitisijät. Jos ilma olisi ollut kauniin aurinkoinen, olisi valitettu että tuhannet turistit pilasivat tunnelman.

Minä kuitenkin nautein joka hetkestä. Ehkä suomalainen on tottunut hieman kurjempaankin säähän, mutta onhan nuo maisemat nyt aivan mielettömät. Paistoi tai ei.

2 kommenttia:

  1. Nuhjuinen, tuo laivako?? Mites meijä Trans-Mongolian juna (eritoten vessa..)? :D En usko, että nuista maisemista saa huonoja millään säällä!

    VastaaPoista