torstai 27. marraskuuta 2014

Huay Xai ja Gibbon experience

Nyt pitää alkaa skarpata tässä bloggaamisessa. Olen ollut Laosissa jo viikon ja paljon on ehtinyt tapahtua, joten koitetaampa kiriä vähän.

Huay Xai on pieni kylä Pohjois-Laosissa Thaimaan rajalla. Pysähdyimme siellä minun tämänhetkisten matkakumppaneiden, Tedin ja Evan kanssa muutamaksi päiväksi, sillä Eva sai ylipuhuttua minut ja Tedin osallistumaan Gibbon Experienceen. 



Gibbon on kaakkoisaasialainen apinalaji, jolla on ollut tukalat oltava. Metsää on hakattu ja gibboneita on metsästetty. Gibbon experience on projekti, joka taistelee salametsästystä vastaan ja uudelleenrakentaa metsää. Rahat järjestö saa mm lypsämällä rahaa turisteilta myymällä kahden ja kolmen päivän trekkaus ja zipline seikkailuja viidakkoon.

Me osallistuimme kahden päivän ja yhden yön Gibbon Expressiin. Ensimmäinen päivä alkoi trekkailulla. Kaksi tuntia ylämäkeä oli melkoinen koettelemus viidakon kosteudessa, mutta kyllä siitä selvittiin.


Trekkailun jälkeen alkoi ziplainet. Zip line on kahteen puuhun kiinnitetty vaijeri, jota pitkin voi rullailla valjaiden avulla. Olen ollut ziplainailemassa (?) Konnan kanssa Munchenissä, jossa liikuttiin puusta puuhun. Gibbonissa kuitenkin kokemus oli aivan omalla tasollaan, sillä täällä rullailtiin vuorelta vuorelle. Pisimmät pätkät olivat 700 metriä. Aivan mielettömiä maisemia siis tuli nähtyä. Välillä piti nauraa ihan ääneen, että ei hyvänen aika mihin sitä onkaan taas päässyt.



Useamman tunnin ziplainailujen jälkeen saavuimme meidän majapaikkaan, puumajaan. Ja millä muullakaan sinne mentäisiin kuin ziplinellä. Olin kuvitellut mielessäni, jotain puuhun kyhättyä lautalattiaa, mutta meitä odottikin luksus hotelli. Kolmessa kerroksessa oli tummasta lakatusta puusta rakennettu maja kaikilla tarpeilla. Sieltä löytyi keittiö, kylpyhuone posliini kyykkyvessalla, aito sadeveisuihku, hanoista tuli vettä kunnon paineella, ja sitä pystyi juomaan, paksut ja pehmät patjat, tyynyt ja peitot ja oleskelutilat mielettömällä näköalalla. Ylivoimaisesti paras majoitus reissulla tähän saakka.

Meidän luksuspuumaja
Makeet näkymät kylpyhuoneesta


Eva ja näköala majasta

Kaikki ruoka oli kokattu meille valmiiksi
Meidän jengi

Viidakon äänet tuudittivat minut sikeään uneen ja aamulla oli hyvä herätä pirteänä mielettömiin maisemiin. Meille kokatun aamupalan jälkeen jouduimme haikein mielin jättämään majamme ja aloittaa matkan kohti Huay Xaita. Päivä sisälsi uusia mielettömiä ziplinejä, trekkausta bambumetsissä ja virkistävän uinnin joella.

Aluksi retken hinta hirvitti (145 e) ja sen takia moni jättääkin kokemuksen väliin. Minun mielestäni reissu oli kuitenkin joka pennin arvoinen. Olisin helposti voinut viettää viidakossa vielä toisenkin yön.


6 kommenttia:

  1. Mahtavaa! Mulla meinaa ihan tulla itku, ku oon niin onnellinen sun puolesta mitä kaikkee mahtavaa saat kokea! :')

    VastaaPoista
  2. Voi hitto mikä puumajahotelli!! Kyllä kelpais.... Sääli kyllä ku meijän Eichstätin ziplaneilusta ei ooo videoita jäljellä...

    VastaaPoista
  3. Moikka Maija, täällä toinen! Kiitos mahtavasta kirjoituksesta! Oon myös 3 kk reppureissulla (nyt melkein tasan vuosi sun jälkeen!) Aasiassa ja suunnittelin osallistuvani Gibboniin. Pari kysymystä tuli kuitenkin mieleen. Miten paljon etukäteen varasitte matkan? Netistä vai jostain toimistosta? Ja millaisen majoituksen löysitte ennen ja jälkeen reissua? Kiitti ihan valtavasti, jos ehdit vastailla :) Mun blogi löyty osoitteesta kaukaisimmallerannalle.wordpress.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hei Maija! Varattiin Gibbon vajaa viikko ennen retken alkua sähköpostilla. Muistaakseni nettisivut oli aika onnettomat, niin sähköpostilla pystyi kätevästi kysellä hintoja ja retken sisältöä muutenkin. Yleensä viestiin tuli vastaus aina seuraavana päivänä. Huay Xaista ei varattu majoitusta etukäteen. Paikka on todella pieni ja löydettiin helposti suht iso majatalo päätien varrelta, jota pyöritti puhelias mummeli. Pitää käydä katsastaan sun blogi ja fiilistellä vähä paikkoja :)

      Poista