maanantai 10. marraskuuta 2014

Chiang Mai

Täällä kaikki hyvin. Lava-auto haki minut ja kolme poikaa hostellin ovelta bussille. Auton lavalla istui jo kolme poikaa rinkkoineen ja säikähdin että tuonnekko sitä nyt pitää kivuta. Suunnittelin jo, että miten pääsem parhaiten kyytiin pitkän hameeni kanssa, kunnes kuski toikaisi "lady inside!". Pojat nostivat rinkkani lavalle ja kuski avasi minulle auton oven. Sain huokaista helpotuksesta ja naureskalla kahden muun tytön kanssa tilanteelle, sillä lopulta pienelle lavalle oli sullottu seitsemän poikaa ja kymmenen rinkkaa. 

Kymmenen tunnin bussimatka Chiang Maihin meni nopeasti. Ensimmäiset neljä tuntia katsoin elokuvia ja loput kuusi tuntia nukuin. Onneksi olen perinyt hyvät unenlahjat. 


Chiang Mai on paljon pienempi kaupunki kuin Bangkok. Täällä on helppo liikkua, sillä keskustaa ympäröi kanaalit ja kadut ovat kapeita. Tunnelmakin on paljon leppoisampi ja rennompi.





Sitä varmaankin muuttuu patsaaksi, jos tuossa istuu tarpeeksi kauan.

Lauantaina menin käymään yömarkkinoilla, jonne oli jonkin matkaa kävellä. Meinasin aluksi ottaa taksin, mutta koska taksikuskit yrittivät velottaa minulta kolminkertaista hintaa tympääntyneenä lähdin vain kävelemään. Onneksi lähdin, sillä yhdessä pienessä temppelissä munkit vapauttivat taivaalle lyhtyjä ja näin hienoja kuvia sain:



Chiang Main keskustassa ei ole niin paljon tekemistä, vain pieniä temppeleitä ja kahviloita. Kuitenkin olen jumitanut täälläkin jo useamman päivän, mutta ei se mitään. Nyt alan tuntea ihmisiä hostellilta joiden kanssa on mukavampi liikkua. Luonto kaupungin ympärillä näyttää todella kivalta, joten ehkä joku päivä menen vaeltamaan viidakkoon.

3 kommenttia:

  1. Nuo on kyllä niin upeita nuo kuvat... Kyllä ois riipassu, jos ei ois ollu hyvää kameraa mukana!

    VastaaPoista
  2. no niimpä, kyllä mulla vaan on hyvä kamera

    VastaaPoista
  3. Hyvältä näyttää. Suomalaisesta marraskuusta on vaikea sanoa samaa.

    VastaaPoista