lauantai 2. tammikuuta 2016

La Paz

La Paz sijaitsee 3660 metrin korkeudessa ja onkin maailman korkeimmalla sijaitseva pääkaupunki. Minulle ei siellä onneksi vuoristotaudin oireita tullut, sillä olen pystynyt pikkuhiljaa nousemaan ylöspäin. Henkeä saa kyllä haukkoa heti muutaman portaan jälkeen.


Joulupäivän sain viettää vielä Stephanien kanssa ja heti aamutuimaan menimme hissillä ylös kaupungin laitamille ihailemaan maisemia.




La Pazissa tuntuu että on kaukana kotoa. Suurin osa kaupungista on ränsistynyttä ja likaista. Mitään ei löydy mistään ja ruoka on aika pahaa. Joulupäivän markkinoilla kadut kuhisivat ihmisistä. Liikkumaan oli hankala päästä, mutta olihan siinä kuitenkin oma tunnelmansa. Kaikesta surkeudesta huolimatta jotenkin pidän tästä kaupungista.


Ruuhkaisilla kaduilla ei onneksi yritetä lastenvaunuilla lykätä niin kuin Suomessa on tapana, vaan tenavat kääritään selkään nyytiksi. Kaikille paljon miellyttävämpää.
Noitien markkinoilla. Täällä löydät kaiken pitä tarvitset luontoäidille uhraamiseen: yritit ja kuivatut vauvalaamat!
Paljon hypisteltiin kaikkia käsitöitä ja Stephanie ostikin vaikka mitä, halpoja kun olivat. Minä sain hienosti kuitenkin kerrottua itselleni etten tarvitse mitään, eikä mitään tarttunut mukaan. Ompahan hieman pienempi rinkka vielä 2 kk.
Paikallisbusseina täällä on tällaisia "pakettiautoja" eri väreissä. Pitävät yhtä isoa ääntä kuin kuorma-autot ja kaasuttaessa jättävät peräänsä valtavan mustan savupilven.

Dodge?

Joku kaunokainen joka sopii ympäristön väritykseen
La Pazista varasin kolmen päivän Amazonitrekin. Edellisenä yönä ennen lähtöä mahani otti nokkiinsa jostakin (en tiedä mistä, en syönyt lihaa koko päivänä) ja yö vietettiinkin vessassa. En ole ennen murtanut kylkiluuta, mutta nyt uskon että tiedän miltä se tuntuu. Aluksi luulin että kylki olisi vain revähtänyt kaikesta oksentamisesta, mutta nyt viikkoa myöhemmin voin sanoa että olen melko varma että se on murtunut. Liikkuminen ja istuminen on ok, ei tunnu mitään. Syvään ei pysty hengittämään, yskiminen ja aivastaminen on tuskaa ja pystyn näyttämään täsmälllisen kohdan missä kipu on. Makaaminen ja siitä ylösnouseminen on pahinta, ja kaikki mikä liittyy nojaamiseen. No, mitään sille ei kuulemma voi tehdä, joten pitää nyt vain kärsiä se pois. Kauankohan se voi kestää?

4 kommenttia:

  1. Oho, tais olla raivokasta oksentamista? :s Herrajee. Toivottavasti paranee nopsaan!

    ...ja kuivattuja vauvalaamoja??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ei ollu mikään kovin mieluisa yö.. Mutta joo vauvalaamoja! Ite ostin amuletin jonka pitäs suojella terveyttä mutta oon vaihteeksi nuhassa. Taisi mummeli huijata mua..

      Poista
  2. Auts... Tuntuuko kyhmyä tai muuta nestepullistumaa missään kohtaa kylkiä?
    Ja mulla kans sama, ku Jonnalla: kuivattuja vauvalaamoja..!?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hankala tunnustella ku se on just tuossa vasemman rinnan alla mutta ei siinä vissii mitää oo tuntunu. nyt reilun kahen viikon jälkee on jo paljo parempi

      Poista