perjantai 4. joulukuuta 2015

Ihana Amsterdam ja ihanampi Eva

Lentökenttäfiaskon jälkeen saavuin Amsterdamiin Evan hellään hoivaan. Eva oli juuri muuttanut keskustasta laivan konteista tehtyihin opiskelija-asuntoihin.


Huvittava ja "halpa" tapa asua. Kämppä on pieni, mutta sieltä löytyy kaikki tarvittava, kuten supermikro, jolla paistaisi vaikka kinkun, kynttilöitä ja viinilaseja. Ensimmäinen ilta menikin näissä merkeissä:


Amsterdamissa podin flunssaa. Öisin hikoilin lakanat märiksi, mutta päivisin olo oli onneksi ok. Ensimmäisäisenä päivä menimme metrolla keskustaan kun satoi vettä jonkin verran. Eva parka oli metrossa aivan hukassa koska Amsterdamissa kaikki pyöräilevät aina joka paikkaan. Kiertelimme jalkaisin ihanilla pikku kujilla ja kävimme talossa, jossa Anna Frank kirjoitti päiväkirjaa toisen maailmansodan aikaan. Luin päiväkirja viime vuonna Aasia reissulla, ja oli kyllä niin kylmiä väreitä aiheuttava kirja, että voin suositella jokaisella. Anne Frank museon lisäksi päivään kuului kakkua, paljon kanaaleja, viiniä ja tietenkin ihana Eva.


Tämä on kuulemma rumin aika vuodesta mutta aivan ihastuttavaa silti (tai ehkä juuri siksi). Joka puolella keskustassa ja sen lähialuella näytti tältä. Kaikki rakennukset ovat vanhoja ja niitä ympäröi pienet kadut ja tietysti mukaan kuuluu miljoonat pyöräilijät.



Seuraavana päivänä ilma oli huomattavasti parempi ja myös me lähdimme pyörillä liikenteeseen! Tiet olivat hyviä ja pyörillä liikkuminen oli tehty tosi helpoksi. Pyöräilimme päivän päämäärättömästi pitkin katuja ja illalla kävimme syömässä ihanassa ravintolassa.




Hmm... minnes me jätettiin ne pyörät?
Ehkä tänne?
It's all about bikes.

Ihana ihana Amsterdam. Paluulentoni Etelä-Amerikasta on taktisesti vain Limasta Amsterdamiin. Töiden alkuun on silloin vielä 10 päivää, joten voisin tehdän pikapysähdyksen ennen kotiin paluuta. Ja käydä niissä ihanissa vintageliikkeissä, joihin jäi aivan liian monta ihanaa käsilaukkua.

Seuraava pysäkki: Lima!

Amsterdamin lentokentällä, joita on muuten vain yksi.

1 kommentti: