perjantai 9. joulukuuta 2016

Here we are! Finally...

Kello 6.45 matkamme Oulusta kohti Sydneytä alkoi. Ja sitähän kesti... Ensin oli siis tunnin lento Helsinkiin, sitten säpäkkä kahden tunnin vaihto ja Helsingistä Dohaan. Sitä herkkua kesti 6 tuntia. Dohassa 3,5 tunnin vaihto ja sitten 14 tunnin lento Sydneyhin. Saimme jokainen nukuttua ehkä pari tuntia, joten olimme mukavan pöllyisenä maahantulotarkastuksissa. Se oli kuitenkin helppo osuus: vastaus pariin nopsaan kysymykseen, kenkien mutaisuuden tarkistus ja homma oli sillä selvä!

Dohasta Sydneyhin
Ensimmäisen viikon asuimme perus hostellissa King's Crossin alueella. Alueella on suht halpa asua, joten se vetää puoleensa monenlaista kulkijaa. Olemme pitäneet enemmät ja vähemmän tarkkaa kirjaa päivittäisistä menoista, jotta budjetti pysyy hallinnassa. Hostelleissa on onneksi hyvät keittiöt, niin vaidaan laittaa itse ruokaa joka päivä. Metrolla on halpa liikkua, mutta paljon on tullut liikuttua myös jalkaisin. Alla on kuvia ensimmäisen päivän kävelyretkeltä:


Onneksi hanavettä voi juoda, säästöä säätöä...





Ensimmäisen viikon aikana saimme hankittua paikalliset liittymät ja pankkitilit. Pankkikortitkin saapuivat tänään. Meille valtavan suurena apuna arkiasioiden hoidossa on ollut suomalainen Elisa, jolle Annika sattui myymään viime kesänä Sokoksella meikkivoidetta. Suurkiitos Elisa :)

Sydney on valtavan kaunis kaupunki ja lähellä on myös paljon rantoja, joista muutamaan on tullut jo tutustuttua. Ensimmäisenä tietysti vierailimme maailmankuululla Bondi Beachillä. Meidän makuumme liika väkeä ja hälinää. Shark(!) Beach oli hieman pienempi ja mukavan lähellä, mutta paras tähän asti on ollut hieman kauempana sijaitseva Manly Beach: mukavan pitkä ja leveä, ihanasti kunnon aaltoja, surffilaudan vuokrausta, snorklausmahdollisuus, kävelyreittejä.... 50 aurinkorasvaa on läträtty ja pahemmilta palovammoilta on vältytty, vaikka ihon sävy on lähellä maidon valkeaa.

Ikuisuusprojekti rusketus työn alla
Simpukoita Shelly Beachillä
Joulu ja uusivuosi lähestyvät ja meidän lisäksi muutama muukin haluaa olla meidän epäonneksi Sydneyssä. Hostellit ovat aivan törkeän kalliita, minkä vuoksi meille tuli pieni hätä löytää vuokra-asunto (tai työttömät backpackerit eivät voi vuokrata koko kämppää vaan pelkästään huoneen). Ei ollut todennäköistä että löytäisimme siedettävää asumusta samasta talosta meille neljälle, mutta tuuri oli kerrankin puolellamme. 

Kävimme katsomassa kallista homeloukkoa tässä lähellä, jonka eräs nuorimies nappasi nenämme edestä. Huonetta vuokrasi kuitenkin mukava heppu nimeltä Anthony, joka hommasi meille kaksi huonetta talosta, joka ei ole vielä edes markkinoilla. Hieman kauempana keskustasta ja budjettimme ylärajoilla, mutta talo on vasta remontoitu ja huonekalut ym tulevat olemaan upouusia. Saamme muuttaa ensi viikon torstaina. Eikä siinä vielä kaikki: Anthony hommasi pojat töihin. Kaksi päivää he saavat kasata Ikean huonekaluja ja kantaa ne meidän kämppään, niin saamme maksettua ensimmäisen viikon vuokran!



Maailman toisella puolen kaikki on siis hyvin. Nyt enää tarvitaan ne työpaikat...

2 kommenttia:

  1. Siellähän on sujunu varsin mallikkaasti asiat! :) Joko surffailitte?
    -konnakartanon konna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! Ei olla vielä. Ei tiiä ottaako oppitunnin vai vuokraako vaan laudan periaatteella, että kyllä sitä siinä oppii😅

      Poista